Wat is een gnu?

een gnu is een ungulate in GNU Genus die gevonden kunnen worden in het Zuiden, Midden- en Oost-Afrika. De dieren zwerven over de vlaktes in groepen van verschillende maten op zoek naar voedsel en water. Gnu ook deelnemen aan de jaarlijkse massale migraties op zoek naar water voor bedrijven die honderden dieren kunnen bestaan ​​en reizen meer dan 800 mijl (1288 km). Grote dieren zijn een belangrijk onderdeel van het Afrikaanse landschap, en worden vaak gezien door mensen op safari.

De naam is afgeleid van twee Nederlandse woorden in het Afrikaans, wat betekent "wild beest." Een wildebeest kan ook bekend onder de alternatieve naam GNU, een woord dat is afgeleid van de Khoikhoi taal van Afrika. "Gnu" is waarschijnlijk een onomatopee omdat Gnoe man maakt een grommend geluid dat verdacht veel klinkt. Hoe je het ook noemt, kan een gnoe groeien tot een indrukwekkende grootte. Sommige mannen hebben gewogen op 550 pond (250 kg), met koeien wegen doorgaans een beetje 'minder. Onder ideale omstandigheden kan een gnoe leven tot ongeveer 20.

zijn

de gnoe wordt beschouwd als een os, want het heeft ook zijn voeten geplant. Bovendien is de structuur van het lichaam van gnoes classificeert het als een antilope. Net als andere antilopen, een gnoe heeft lange, slanke benen, krachtige achterhand dat het een kenmerk van de beweging grens, en formidabele hoorns. Zowel mannetjes als vrouwtjes hebben hoorns, die kunnen worden gebruikt in combinatie met scherpe hoeven in ernstige gevecht.

In kleine groepen, gnoes zijn bedreigd door roofdieren zoals leeuwen en wilde honden. Ze zijn ook in gevaar als gevolg van ontmoetingen met mensen, die hen jagen voor voedsel, evenals hek hun habitat. Echter, een grote groep gnoes de rollen om te draaien. Gnu haastige uitjes zijn populair in Afrika, en de dieren kunnen reizen tot 50 mph (80 km / h) gedurende ten minste dertig minuten, als ze zijn op de vlucht roofdieren. Dieren gevangen in hun weg naar beneden lopen.

Gnu hebben korte jassen in glanzend bruin tot grijs, met strepen me meer haar, donkerder. Sommige soorten hebben verschillende kenmerken, zoals baard of kogel haar. De dieren paren in het voorjaar, na het regenseizoen is voorbij en voordat u begint met de migratie. In december, de vrouwelijke gnoe baren hun kalveren. Net als veel andere wilde dieren, een jonge gnoes is meestal in staat om gelijke tred te houden met de kudde binnen een paar dagen, hoewel het enkele maanden volgroeid zal nemen.

(0)
(0)

Comments - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha