Wat is een keizerspinguïn?

een keizerspinguïn of Aptenodytes forsteri, is de grootste moderne soorten pinguïns. Keizerspinguïns staan ​​ongeveer 3,7 voet (1,1 m) lang en weeg 49-99 pond (22-45 kg). Qua uiterlijk, de keizerspinguïn heeft een zeer donkere zwarte veren op zijn sector van hem, rug en staart, met een witte buik en vleugels. Het wetsvoorstel is ongeveer 3 inch (8 cm) in de lengte, de top is zwart, en het onderste deel is lila, roze of oranje. Mannetjes en vrouwtjes zijn zeer vergelijkbaar in kleur en gewicht.

Geografisch is de keizerspinguïn alleen te vinden in Antarctica. Zijn leefgebied is beperkt tot het continentaal plat, het ijs en de eilanden die tussen 66 en 78 graden zuiderbreedte liggen. De keizerspinguïn heeft verschillende methoden ontwikkeld om warm te blijven. Zijn eerste lijn van verdediging is zijn veren, die - 100 per vierkante inch pennen (15 per vierkante centimeter) - hebben de hoogste dichtheid van veren van elke vogel. Vervolgens is een laag vet dat zo dik als 1,2 inch (3,0 cm) kunnen zijn, en de laatste is een laag van beneden die verder isoleert de keizerspinguïn.

keizerspinguïns zijn vliegende vogels die het grootste deel van hun leven doorbrengen in de oceaan jacht naar voedsel. Ze zijn vleeseters wie de voeding is meestal vis; koppotigen zoals inktvis; of schaaldieren zoals krill. De keizerspinguïn is in staat om te blijven onder water voor de hele tijd van 18 minuten en duiken tot een diepte van 700 voet (213 m). Dit soort pinguïn heeft een tong met weerhaken die wijzen naar de achterkant van de mond en houdt de prooi ontsnappen eenmaal gevangen. Ze zijn sociaal vogels en vaak coördineren hun jacht.

Dit is de enige pinguïn soorten waarvan broedseizoen is in Antarctica tijdens de wintermaanden van maart tot december. broedseizoen begint in maart en april, toen de keizer pinguïns omdat naar binnen migreren van de randen van de ijslaag. Vaak zal de pinguïns moeten ongeveer 30-75 mijl (50-120 km) lopen naar de paaigronden te bereiken.

vrouwelijke keizerspinguïns legt een ei in mei of begin juni en dan laat te voeden in de zee, niet terug te keren totdat het ei is uitgebroed. Geen nesten worden gebouwd, omdat de mannelijke keizerspinguïn broedt het ei door vast te houden voor ongeveer twee maanden. Na het ei luiken, beide ouders om de beurt roterende macht op zee en de zorg voor het kuiken.

(0)
(0)

Comments - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha